Bertindak Segera Dengan Memulakan Sesuatu Yang Mampu Merealisasikan Impian Anda Dan Keluarga!!

Search This Blog

13 April 2009

TIMUN GORENG DENGAN HATI AYAM

Satu lagi resepi timun yang menjadi faveret aku. Kali ni masak dengan hati ayam pulak. Bukannya apa dah tak ada sayur lain dalam ais box aku tu haaa...
BAHAN-BAHANNYA
1 batang timun (belah 2 dan hiris serong)
5 ketul hati ayam (dipotong dadu)
1/2 biji cili benggala (dihiris panjang)
1/2 biji bawang besar (dihiris)
3 ulas bawang putih (diketuk)
1/2 kiub ikan bilis
1/2 cawan air
CARANYA
1. Hati ayam digaul dengan serbuk kunyit dan sedikit garam. Goreng sekejap.
2. Masukkan bawang besar dan bawang putih. Kacau rata dan masukkan cili benggala. Biarkan masak sebentar
3. Masukkan kiub ikan bilis dan timun. Kacau rata dan tuangkan air. Masak hingga mendidih dan empuk.

No comments:

Related Posts with Thumbnails