skip to main |
skip to sidebar
UDANG MASAK CINCAI
- Udang (d' buang kulit)
- 1 biji terung buang kulit & potong dadu)
- 1 biji bawang besar (d' hiris)
- 3 ulas bawang putih
- 5 tangkai cili padi (d' ketuk)
- 2 tangkai cili hijau (d' hiris)
- sedikit serbih lada hitam
- Panaskan minyak. Gaulkan terung dengan sedikit garam dan goreng hingga layu.Angkat
- Udang d' gaul dengan sedikit serbuk kunyit dan garam. Goreng sekejap dan angkat.
- Tumiskan bawang putih, bawang besar dan cili padi hingga naik bau.
- Taburkan serbuk lada sulah dan garam
- Tuangkan terung dan udang. Kacau rata dan biarkan masak selama 5 minit
- Masukkan cili hijau
- Rasakan garam secukup rasa dan hidang
No comments:
Post a Comment