Bertindak Segera Dengan Memulakan Sesuatu Yang Mampu Merealisasikan Impian Anda Dan Keluarga!!

Search This Blog

09 April 2009

KACANG BUNCIS GORENG dengan HATI AYAM

Time mengandung ni sedap pulak makan kacang buncis. Purgh...suami pun suka dan habis licin dikejekan oleh kami. Biasanya tak luakpun lauk ni...
BAHAN-BAHANNYA
6 keping hati ayam (dipotong dadu)
Kacang buncis (dipotong serong)
1/2 bawang besar (dihiris)
3 ulas bawang putih (diketuk)
1 batang cili merah (dihiris)
1/2 kiub ayam
1/2 cawan air
garam
CARANYA
1. Gaulkan hati ayam dengan garam dan kunyit. Goreng sekejap
2. Masukkan bawang dan bawang putih. Goreng hingga naik bau dan bertukar warna. Taburkan kiub ayam. Kacau rata
3. Masukkan kacang buncis. Kacau rata dan tuangkan air. Biarkan kacang buncis empuk
4. Taburkan cili merah dan rasakan garam

No comments:

Related Posts with Thumbnails