Bertindak Segera Dengan Memulakan Sesuatu Yang Mampu Merealisasikan Impian Anda Dan Keluarga!!

Search This Blog

30 January 2011

PULUT PANGGANG

Add resepi kuih muih pulak yee.....lamanya tak tulis resepi!!!
Pulut Panggang eemmmm feveret aku.
Asalnya aku buat CUK BADAK....inti kelapa ada lebih pulak, apa aku nak buat yee?
Ternampak pulak daun pisang yang aku beli tuk lapik nasi lemak, apa lagi ambiklaa beras pulut dan kukuslaa
JOM TENGOK RESEPI!!!




Resepi Inti kelapa

Kelapa parut
1/2 cawan udang kering (direndam)
2 biji bawang besar
2 ulas bawang putih
1 batang serai
1 inci kunyit hidup
5 tangkai cili kering (ikut kepedasan masing-masing)
sedikit air
3 sudu gula
sedikit garam

  1. Kisar semua bahan kecuali kelapa hingga lumat
  2. Panaskan 1 sudu minyak dalam kuali dan masukan bahan kisar kedalam. Kacau rata
  3. Masukan kelapa kedalam pengisar. Kisar  sedikit hancur
  4. Masukan kedalam kuali, kacau semua sebati
  5. Kaup balikan inti hingga kering
  6. Taburkan gula dan garam. kacau rata
  7. Rasa apa yg kurang.....biasanya gula yg kurang yee....

Related Posts with Thumbnails